Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Πανελλήνια Ένωση Δασοπόνων και Διαχειριστών Φυσικού Περιβάλλοντος

Έχουμε τονίσει πολλές φορές ότι εδώ και μία δεκαετία οι δασοπόνοι ήταν οι μοναδικοί πτυχιούχοι στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που δεν είχαν πανελλήνια εκπροσώπηση παρά μόνο τα συνδικαλιστικά όργανα των δημοσίων υπαλλήλων. Όπως έχει γίνει γνωστό εδώ και πολύ καιρό έχει συσταθεί ένας νέος σύλλογος που πλαισιώνει όλους τους δασοπόνους και εκπροσωπεί το πτυχίο, αναδεικνύει τα προβλήματα και κάνει παρεμβάσεις σε ότι μας αφορά. Το μεταβατικό στάδιο από την ίδρυση μέχρι την δημιουργία της ένωσης έχει περάσει και πλέον είμαστε σε μια εποχή που έχουμε διοίκηση, μητρώο μελών, έχει πραγματοποιηθεί ένα ΔΣ (Διοικητικό Συμβούλιο) και μία Γενική Συνέλευση.
Πέρα από τα διαδικαστικά θέματα μεγάλη προσοχή χρειάζονται και τα οργανωτικά γιατί δεν μπορούμε να έχουμε έναν σύλλογο χωρίς να έχει στέγη, χωρίς να έχει έδρα, χωρίς να έχει μέλη σε όλους τους νομούς της χώρας. Οι κινήσεις που έγιναν ήταν πολύ προσεκτικές σε όλα τα σημεία που αφορούν την ίδρυση ενός επαγγελματικού, επιστημονικού, συνδικαλιστικού φορέα και η προσπάθεια στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία μιας και έχουν δημιουργηθεί περιφερειακά γραφεία σε όλη την επικράτεια Στη συνέχεια έχουμε αναπτύξει συνεργασία με τα συνδικαλιστικά όργανα των δημοσίων υπαλλήλων όπως και με τους σπουδαστικούς συλλόγους για κοινά κλαδικά θέματα.
Από Δευτέρα θα μπορούν να γίνουν όλοι μέλη της ένωσης μιας και μπορούμε πλέον να λειτουργήσουμε καταστατικά, να κάνουμε εγγραφές και να προχωρήσουμε στα διαδικαστικά θέματα για την ανάπτυξη της ένωσης.
Είναι πολύ σημαντικό ο κάθε δασοπόνος να βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορεί παθητικό η ενεργητικό  γιατί χωρ ίς δυναμικό σύλλογο δεν μπορούμε να κερδίσουμε τίποτα και θα είμαστε πάντα στην αφάνεια.

Όλοι μέλη στον σύλλογο, όλοι μαζί για να πετύχουμε τα μέγιστα, όλοι μαζί για να δουλέψουμε επιτέλους ως ΔΑΣΟΠΟΝΟΙ…..


Κων/νος Μησιάλης

Δεν υπάρχουν σχόλια: