Κυριακή 22 Μαΐου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ

Προ ημερών δημοσιεύσατε τα 25 ΤΕΙ που για το νέο έτος δεν θα δεχθούν εισακτέους. Ανάμεσα σε αυτά βρίσκεται και το τμήμα Δασοπονίας & Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος του ΤΕΙ Λάρισας/Παράρτημα Καρδίτσας.

Το εν λόγω τμήμα στην αξιολόγηση του έλαβε άριστα από τους εξωτερικούς αξιολογητές της Α.ΔΙ.Π. (Αρχή Διασφάλιση Ποιότητας – Ανώτατης Εκπαίδευσης) για τον τρόπο λειτουργίας του και το επιστημονικό προσωπικό. Στα θετικά του τμήματος συμπεριλαμβάνεται και το ιδιόκτητο κτήριο το οποίο έχει 2 αμφιθέατρα ένα μικρό και ένα μεγάλο, 14 πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια, 20 γραφεία καθηγητών, μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, ένα εστιατόριο και ένα κυλικείο. Επίσης υπάρχουν και δύο εστίες (φοιτητών και φοιτητριών) όπως και μια πλούσια βιβλιοθήκη.

Όσον αφορά το πλήθος τον φοιτητών και του επιστημονικού προσωπικού, έχουμε για την πρώτη περίπτωση 699 εγγεγραμμένους και 409 ενεργούς φοιτητές και για το εκπαιδευτικό προσωπικό 14 καθηγητές, 46 εργαστηριακούς συνεργάτες, 1 διοικητικό προσωπικό και 2 ΕΤΠ (Ειδικό Τεχνικό Προσωπικό).

Από τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό ότι το τμήμα Δασοπονίας & ΔΦΠ του παραρτήματος Καρδίτσας, είναι ένα υγιές τμήμα με πλούσιο έργο και μεγάλη προσφορά στην επιστήμη αλλά και στην τοπική κοινωνία της πόλης, λόγο τον δομών του προσωπικού και των ενεργών φοιτητών του.

Η Πανελλήνια Ένωση Δασοπόνων & ΔΙ.ΦΥ.Π. δεν ήταν ποτέ αντίθετη στη συγχώνευση των τμημάτων Δασοπονίας, πλην όμως η απόφαση ποια τμήματα θα καταργηθούν θεωρούμε πως πρέπει να ληφθεί ύστερα από διαβούλευση όλων των εμπλεκομένων (Καθηγητές, Σύλλογοι Φοιτητών, Δασοπονικές Οργανώσεις...).

Διερωτόμαστε:

Γιατί πήρατε αυτή την απόφαση που αφορά ένα άρτιο τμήμα χωρίς κανένα πρόβλημα;

Γιατί δεν ανακοινώσατε προβληματικά ΑΕΙ;

Τα κριτήρια της απόφασης έχουν σχέση με την αποκέντρωση;

Παρακαλούμε εξετάστε άμεσα την άδικη απόφαση σας, γιατί έρχεται σε αντίθεση με τα συμφέροντα των Δασοπόνων και κατά επέκταση υποβαθμίζεται ο κλάδος μας.

εκ της ΠΕΔΔΙΦΥΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια: