Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Κλέβουν ξύλα για το χειμώνα

Καταγγελία της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας για «λαθροϋλοτομία» στο Πήλιο

Καταγγελία απέστειλε προς τον Υφυπουργό ΠΕΚΑ κ. Θανάση Μωραΐτη, τη Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Αυτοδιοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας κα Πόπη Γερακούδη και τη Διευθύντρια Δασών Ν. Μαγνησίας κα Δημητρακοπούλου η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας, σχετικά με την παράνομη όπως χαρακτηρίζεται λαθροϋλοτομία στο νομό Μαγνησίας και ιδιαίτερα στο Πήλιο.


Η οργάνωση δέχεται πολύ συχνά καταγγελίες πολιτών για εκτεταμένη λαθροϋλοτομία και αποψίλωση δασών. Ακριβώς την ίδια διαπίστωση έχουν κάνει και τα μέλη της όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, που είναι μάρτυρες: α) πολλών ανοιχτών και κλειστών φορτηγών και που μεταφέρουν ξυλεία, κυρίως τα Σαββατοκύριακα, και β) αποψιλωμένων εκτάσεων σε διάφορες περιοχές.


Η κατάσταση επιδεινώνεται, τον τελευταίο καιρό, εξαιτίας της ανόδου της τιμής του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, της αύξησης του αριθμού των τζακιών στις πόλεις και της οικονομικής κρίσης.


Στην καταγγελία εκφράζεται η απορία πώς αυτή η διαπίστωση πολιτών και μελών της οργάνωσης δεν γίνεται αντιληπτή από τις αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να ενεργοποιηθούν και να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για μείωση της υλοτομίας και έλεγχο της λαθροϋλοτομίας με την επιβολή κυρώσεων.

πηγή : magnesianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: