Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Προβληματισμοί για το μέλλον της Κοιλάδας των Τεμπών

ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ


Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2012
 
 Ημερίδα με θέμα «Η Κοιλάδα των Τεμπών: μια διαφορετική προσέγγιση μέσα από τα ανασκαφικά ευρήματα και τις μαρτυρίες των περιηγητών. Προβληματισμοί για το μέλλον της», οργανώνει η «ΔΡΥΑΣ» Σωματείο για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό, σε συνεργασία με την ΙΕ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και την 7η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, στο λόφο του Μεζούρλου, την ερχόμενη Κυριακή 29 Ιανουαρίου στις 11.30 το πρωί.
Το πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής:
11.30 π.μ. Έναρξη – Χαιρετισμοί
11.35 π.μ. Εισαγωγική ομιλία από την κ. Ανθή Μπάτζιου-Ευσταθίου, προϊσταμένη της ΙΕ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων
11.40 π.μ. «Το πέρασμα των περιηγητών από την Κοιλάδα των Τεμπών» έρευνα - παρουσίαση: Νίκος Παπαθεοδώρου, ιατρός – ερευνητής.
12 μ. «Νέα εθνική οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης (ΠΑΘΕ) στην Κοιλάδα των Τεμπών: ένα ανασκαφικό οδοιπορικό» Γιώργος Τουφεξής, αρχαιολόγος, ΙΕ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.
12.20 μ.μ. «Βυζαντινές αρχαιότητες στα Τέμπη», Σταυρούλα Σδρόλια αρχαιολόγος, αναπληρώτρια προϊσταμένη 7ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.
12.40 «Η Κοιλάδα των Τεμπών: Στάσεις Πολιτισμού» Κατερίνα Κόσσυβα, φιλόλογος, αντιπρόεδρος και ιδρυτικό μέλος του Σωματείου «ΔΡΥΑΣ».
Στο χώρο των περιοδικών εκθέσεων του Μουσείου θα εκτεθούν: Χαρακτικά αντίγραφα περιηγητών, από τη συλλογή του Νίκου Παπαθεοδώρου και ένα οδοιπορικό του Σωματείου με έντυπο υλικό «10 χρόνια Δρυάς». Θα ακολουθήσει κοπή πίτας-δεξίωση στο φουαγιέ του Μουσείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: