Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΔΑΣΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
"Π.Ο.Δ.Υ."
ΧΑΛΚΟΚΟΝΔΥΛΗ 31
ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ. 6973380915
FAX: 2310 517084
e-mail: podypr@yahoo.gr
Αθήνα 15/12/2010
Αρ. Πρωτ. 22

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Περιφερειών (ΠΟΣΥΠ) με το αριθ 148/10-12-2010 Υπόμνημά της, σχετικό με τους οργανισμούς των Αποκεντρωμένων Διοική-σεων, ήρθε και πάλι να επιβεβαιώσει το απροκάλυπτο συντεχνιακό παιχνίδι που παίζει σε βάρος των υπαλλήλων Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ) και όχι μόνο, υποκλέπτοντας επάξια το ρόλο των κλαδικών συνδικαλιστικών οργάνων, παρά το ότι είναι εργασιακό δευτεροβάθμιο όργανο.
Και να ήθελε να κρυφτεί έπεσαν πλέον οι μάσκες.
Διαμαρτύρεται και οδύρεται για ένα μόνο θέμα:
Για το ότι η πρόβλεψη ΠΕ ή ΤΕ στους προτεινόμενους οργανισμούς των Αποκεντρω-μένων Διοικήσεων για τις θέσεις προϊσταμένων έρχεται σε αντίθεση με το 235/ 2005 Πρακτι-κό Επεξεργασίας του ΣΤΕ, δεν παραλείπει δε να ανατρέξει και σε ΠΔ τριακονταετίας όπως το 1213/1981 & 437/1981 …υπερασπιζόμενη το αποκλειστικό δικαίωμα της ΠΕ κατηγορίας στην επιλογή προϊσταμένων.
ΑΓΝΟΕΙ ΟΜΩΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ:
- Τον πρόσφατα ψηφισθέντα Ν.3839/2010 για τους προϊσταμένους, όπου προβλέ-πεται η επιλογή προϊσταμένων από τις κατηγορίες ΠΕ και ΤΕ χωρίς διαφοροποίηση, αλλά με τις ίδιες ακριβώς προϋποθέσεις και κριτήρια.
- Ότι με τους Ν.2916/2001 και Ν.3547/2007 που θέσπισε η Πολιτεία και ψήφισε η Βουλή, οι οποίοι κρίθηκαν Συνταγματικοί από το ΣτΕ, τα ΤΕΙ ανήκουν στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΕΙ).
- Ότι οι ΤΕ υπάλληλοι, σύμφωνα με τα παραπάνω, θα έπρεπε από χρόνια να έχουν απεριόριστα επαγγελματικά δικαιώματα και απρόσκοπτη υπηρεσιακή εξέλιξη στο Δη-μόσιο και όχι να αντιμετωπίζονται με όρους περασμένων δεκαετιών, από μια διαχρονι-κά ανάλγητη πολιτεία.
- Ότι αυτή ακριβώς, η πλέον προκλητικά αδικούμενη κατηγορία υπαλλήλων, που αποτελεί μόλις το 9% των εργαζομένων στο Δημόσιο, έναντι 50% της ΠΕ και 28% της ΔΕ κατηγορίας, αντί της συμπαράστασης των συνδικαλιστικών οργάνων , εισπράττει απαξίωση και συντεχνιακή επίθεση από … εργασιακή Ομοσπονδία όπως η ΠΟΣΥΠ, που … εκπροσωπεί όλες τις κατηγορίες των εργαζομένων.
Δυστυχώς η ΠΟΣΥΠ επιβεβαιώνει και τώρα τη δικαιολογημένη απαξίωση που, μέχρι σήμερα, εισπράττει από την πλειονότητα των εργαζομένων, δίνοντας χαμένες μάχες οπισθο-φυλακής.
ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ !!!
Οι εργαζόμενοι θα κρίνουν. Η συνέχεια είναι μπροστά μας.
Δική μας πεποίθηση είναι, ότι μόνιμη αγωνία και προσπάθεια του Συνδικαλιστικού Κι-νήματος πρέπει να αποτελεί η ύπαρξη μιας Δημόσια Διοίκησης σύγχρονης και αποτελεσματι-κής με αρχές και κανόνες στην υπηρεσία των πολιτών και όχι των εκάστοτε κυβερνώντων.
Καθώς επίσης και πώς θα συντονίσουμε τους αγώνες μας για να αντιπαλέψουμε α-ποφασιστικά την αναξιοκρατία, τον μικροκομματισμό, την αυθαιρεσία, τη ρουσφετολογία, λο-γικές και πολιτικές που οδήγησαν το πολιτικό σύστημα στη χρεοκοπία και τον Ελληνικό λαό σε δεινότατη θέση.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΕΡΑΣΗΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΙΧΑΗΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: