Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε χθεσινή συνάντηση Δασοπόνων που πραγματοποιήθηκε στη Αίθουσα Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (Ε.Δ.Ο.Θ.) Προξένου Κορομηλά 51, όπου συμμετείχε σημαντικός αριθμός Δασοπόνων, αντιπροσωπευτικά από όλες τις Περιφέρειες της Χώρας (υπάλληλοι, εργολήπτες, συμβασιούχοι, άνεργοι, φοιτητές) με κύριο θέμα την Έγκριση Καταστατικού και τον ορισμό Διοικούσας Επιτροπής (προσωρινή διοίκηση) για την ίδρυση Πανελλήνιας Ένωσης Δασοπόνων Περιβαλλοντολόγων. Για την προσωρινή Διοίκηση προτάθηκαν και έγιναν ομόφωνα αποδεκτοί: Κων/νος Μησιάλης - Πρόεδρος, Ιωάννης Κέκερης - Αντιπρόεδρος, Θωμαή Χατζητόλιου - Γενικός Γραμματέας, Αλέξανδρος Αλεξίου - Ταμίας, Μάρθα Καμπίσιου - Οργανωτικός Γραμματέας, Ασπασία Δεληγιάννη - Μέλος, Χρύσα Χρυσού - Μέλος.
Τα θέματα που αφορούν την διοίκηση, εκτός από την προώθηση της όλης διαδικασίας έγκρισης του Καταστατικού από το Πρωτοδικείο, είναι οργανωτικά δηλ. εύρεση - οργάνωση γραφείου, η σύνταξη προτάσεων για τον κλάδο των Δασοπόνων και οι δράσεις για την διεκδίκηση αυτών, σε άμεση συνεργασία με τη συνδικαλιστική εκπροσώπηση των Δασοπόνων Δ.Υ. Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης παρουσιάσθηκε και συζητήθηκε το τελικό σχέδιο Π.Δ. για τα Επαγγελματικά Δικαιώματα των Δασοπόνων Διαχειριστών Περιβάλλοντος, όπως αυτά ανακοινώθηκαν από τον αρμόδιο Υφυπουργό Παιδείας Δ.Β.Μ.& Θ κ. Πανάρετο και αναρτήθηκαν στη σχετική ιστοσελίδα και τα οποία, όπως δήλωσε, έχουν υπογραφεί από τους συναρμόδιους Υπουργούς και οδεύουν προς το Σ.τ.Ε.
Στο πρόγραμμα της διοίκησης για τον μήνα Δεκέμβριο είναι και η ενημέρωση των Σπουδαστικών Συλλόγων των Φοιτητών των Τμημάτων Δασοπονίας & Διαχ/σης Φ/Π., καθώς και η προσπάθεια μαζικής εγγραφής ει δυνατόν όλων των πτυχιούχων.
Η ίδρυση της Πανελλήνιας Ένωσης Δασοπόνων Περιβαλλοντολόγων έρχεται να καλύψει ένα κενό και να εκπληρώσει μια πάγια επιθυμία των Δασοπόνων, καθώς θα συμπεριληφθούν, ως Τακτικά Μέλη, όλοι οι κάτοχοι πτυχίου, ή ισοτίμου Δασοπόνου ΤΕ, ανεξάρτητα από το είδος (ή μη) απασχόλησής τους, αλλά και οι Φοιτητές των Τμημάτων Δασοπονίας & Δ.Φ.Π., ως Δόκιμα Μέλη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 6/12/2010

ΓΙΑ ΤΗ Δ.Ε.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΜΗΣΙΑΛΗΣ

Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΘΩΜΑΗ ΧΑΤΖΗΤΟΛΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: