Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των Δασοπόνων στην Αθήνα στο Hotel Golden City, Μάρνης 46, παρουσία της ΕΕΔΔΥ (Ελληνική Ένωση Δασοπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων) οι οποίοι ολοκλήρωναν τις διεργασίες του Διοικητικού τους Συμβουλίου.
Τα θέματα που συζητήθηκαν και αναλύθηκαν από τους παρευρισκόμενους αφορούσαν την ενημέρωση για την πορεία του νέου συλλόγου που θα εκπροσωπεί πανελλαδικά τους πτυχιούχους Δασοπονίας & Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος, την οργάνωση και την λειτουργία αυτού ανά την Ελλάδα.
Τα θέματα δε, που χρήζουν άμεσης προώθησης και υλοποίησης είναι η στέγαση και η ανάρτηση επίσημης ιστοσελίδας, όπου εκεί θα υπάρχουν όλες οι πληροφορίες που αφορούν τον νέο σύλλογο. Επίσης συζητήθηκαν και ποιο συγκεκριμένα θέματα, όπως για την άδεια άσκησης επαγγέλματος, την ίδρυση δασοτεχνικών γραφείων, το επάγγελμα του δασοπόνου στον ιδιωτικό τομέα, τα νέα επαγγελματικά δικαιώματα και το πλαίσιο που ισχύει τώρα για τους πτυχιούχους του τμήματος μας. Τέλος αναλύθηκε η σύσταση των περιφερειακών και τοπικών γραφείων ανά νομό που θα στελεχώνονται από συναδέλφους. Τα τοπικά και περιφερειακά γραφεία βάση καταστατικού μπορούν να λειτουργούν σε κάθε νομό της χώρας και να εκπροσωπούν τους συναδέλφους.
Τέλος διαπιστώθηκε η ανάγκη εγγραφής όλων των πτυχιούχων στο νέο σύλλογο και η υποστήριξη αυτού μίας και είναι το μόνο μέσω που διαθέτουμε για να διεκδικήσουμε και να απαιτήσουμε θέσεις εργασίας, προγράμματα ενίσχυσης, επαγγελματικά δικαιώματα και να υπερασπιστούμε τα κεκτημένα.
Όσοι παρευρέθησαν στην συνάντηση έθεσαν τους εαυτούς εγγυητές της προσπάθειας για την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί, πράγμα που προδίδει την θέληση και διάθεση όλων των συναδέλφων πτυχιούχων, μιας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι κοινά και λύνονται μόνο με τον διάλογο.

εκ του ΠΕΔΔΙΦΥΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια: