Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΔΑΣΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
«Π.Ο.Δ.Υ.»
ΧΑΛΚΟΚΟΝΔΥΛΗ 31
ΑΘΗΝΑ
Αθήνα 28/4/2011


ΤΗΛ. 2310 546447, 2410 538223
FAX: 2310 517084, 2410 251620
ΚΙΝ. 6973380915
e-mail: podypr@yahoo.gr


ΘΕΜΑ: «Οργανισμοί Εσωτερικών Υπη-ρεσιών των νέων Δήμων – πρόβλεψη οργανικών θέσεων Δασοπόνων»
ΠΡΟΣ:

ΚΟΙΝ:

Δημάρχους των Δήμων της Χώρας

ΕΔΡΕΣ ΤΟΥΣ


Κ.Ε.Δ.Κ.Ε.

ΑΘΗΝΑ


κ. Δήμαρχε,

Κατ’ αρχήν να σας συγχαρούμε για την εκλογή σας και να σας ευχηθούμε καλή δύνα-μη και επιτυχία στο δύσκολο έργο σας.
Η Ομοσπονδία μας σαν δευτεροβάθμια Συνδικαλιστική Οργάνωση εκπροσωπεί τους Δασοπόνους, πτυχιούχους των Τμημάτων Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλ-λοντος των ΤΕΙ.
Ως γνωστό, σύμφωνα με το Ν. 3852/10 εντός του πρώτου εξαμήνου του 2011, από την εγκατάσταση των δημοτικών αρχών στους νέους δήμους του προγράμματος «Καλλικ-ράτης», θα πρέπει να συνταχθεί Οργανισμός Εσωτερικών Υπηρεσιών (ΟΕΥ) του νέου Δήμου.
Εν όψει της διαδικασίας αυτής ζητούμε με την παρούσα επιστολή να προβλέψετε στο-υς νέους Οργανισμούς θέσεις Δασοπόνων μονίμων και Αορίστου Χρόνου.
Είναι γνωστό ότι τα ΤΕΙ και οι ΤΕ υπάλληλοι αντιμετωπίζονται αν όχι με αρνητισμό, οπωσδήποτε όμως με σκεπτικισμό και επιφυλάξεις στο Δημόσιο Τομέα, παρά την τριακον-ταετή και επιτυχημένη λειτουργία των ΤΕΙ.
Απόδειξη ότι στην πρόσφατη απογραφή των υπαλλήλων του Δημοσίου, σε σύνολο 766.694 υπαλλήλων, υπηρετούν μόλις 66.669 ΤΕ υπάλληλοι (9%), όταν οι ΠΕ ανέρχονται σε 374.310 (49%) και οι ΔΕ σε 212.574 (28%).
Αποτέλεσμα να στερείται η Ελληνική Δημόσια Διοίκηση από στελέχη εφαρμογής της επιστημονικής έρευνας και της προηγμένης τεχνολογίας, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη λειτουργικότητα και αποτελεσματικότητά της.
Δεν αντιλήφθηκε η πολιτεία, ή εθελοτυφλεί ότι για να επιτευχθεί ο οποιοσδήποτε στό-χος, εκτός από την ανάδειξή του, καθίσταται απολύτως απαραίτητο να καθορισθούν και στη συνέχεια να εφαρμοστούν οι τρόποι και τα μέσα επίτευξής του, τομείς στους οποίους ειδικεύτηκε και ασκήθηκε ο υπάλληλος Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ) και στην περίπ-τωσή μας ο Δασοπόνος & Διαχειριστής Φ.Π.
. Ο Δασοπονικός κλάδος με γνώση και ειδίκευση στη Δασοπονία και τη Διαχείριση του Φυσικού Περιβάλλοντος έχει πολλά να προσφέρει στα αντικείμενα τα οποία καλείται να φέρει σε πέρας ο κάθε νέος Καλλικρατικός Δήμος, όπως αυτά κατονομάζονται στο άρθρο 97 του σχετικού Νόμου, με ιδιαίτερη έμφαση στα:

Προγραμματισμού και Ανάπτυξης

Τεχνική Υπηρεσία

Περιβάλλοντος – Πολιτικής προστασίας

Γεωργίας, Κτηνοτροφίας και Αλιείας

Το περιεχόμενο Σπουδών των ΤΕΙ Δασοπονίας (ΠΔ 285/1999, παρ.2) τα υφιστάμενα Επαγγελματικά Δικαιώματα του Δασοπόνου (ΠΔ 109/1989, άρθ. 3) και τα υπό έκδοση νέα Επαγγελματικά Δικαιώματα των Δασοπόνων & Διαχειριστών Φ.Π. τα οποία εγκρίθηκαν από τα ΣΑΠΕ και ΣΑΤΕ, υπογράφηκαν από τους αρμόδιους Υπουργούς και έχουν κατατε-θεί στο ΣτΕ για τη σχετική γνωμοδότηση (άρθρ.4), εμπεριέχουν αναλυτικά τα αντικείμενα απασχόλησης των Δασοπόνων (Δάση Δημοτικά, Άλση, Αλσύλλια, Πάρκα, Αστικό Πράσινο κλπ.)
Για ενημέρωσή σας παραθέτουμε παρακάτω τα σχετικά άρθρα
Πιστεύουμε ότι το παρόν θα τύχει θετικής αντιμετώπισης από την πλευρά σας.
Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση και συνεργασία.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΓΕΡΑΣΗΣ


Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΙΧΑΗΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: